Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOGRAFÇILIK
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST413 Güz 2 0 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Kemal ENES
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Yemek fotoğrafçılığının öğrenilmesi ve uygulanması
İçeriği Temel fotoğrafçılığın tanıtılması, profesyonel makinaların tanıtılması ve ayarlarının öğretilmesi, fotoğraf makinası aksesuarlarının tanıtılması ve kullanılması kompozisyon ve ışık bilgisi, tabak hazırlama, süsleme ve kompozisyon içine yerleştirilmesi

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Temel fotoğraf ayarlarını yapar.
2 Servis ve Yemek tabağı Kompozisyonu oluşturur.
3 Gerekli ışık ayarlarını yapar.
4 Fotoğrafçılık özel donanımlarını kullanır

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Temel fotoğrafçılığın tanıtılması Anlatım, Tartışma
2 Profesyonel fotoğraf makinalarının tanıtılması ve ayarlarının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
3 Profesyonel fotoğraf makinalarının tanıtılması ve ayarlarının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
4 Profesyonel fotoğraf makinası aksesuarlarının tanıtılması Anlatım, Tartışma
5 Fotoğrafçılık kompozisyon bilgisinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
6 Fotoğrafçılık kompozisyon bilgisinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
7 Yiyecek maddeleri kompozisyonlarının ve ışıklarının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
8 Ara SInav Sınav
9 Yiyecek maddeleri kompozisyonlarının ve ışıklarının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
10 Tabak kompozisyonları hazırlama ve süsleme Anlatım, Tartışma, Uygulama
11 Tabak kompozisyonları hazırlama ve süsleme Anlatım, Tartışma, Uygulama
12 Fotoğrafların işlenmesi ve filtre uygulamaları Anlatım, Tartışma, Uygulama
13 Fotoğrafların işlenmesi ve filtre uygulamaları Anlatım, Tartışma, Uygulama
14 Fotoğrafların işlenmesi ve filtre uygulamaları Anlatım, Tartışma, Uygulama
15 Fotoğrafların işlenmesi ve filtre uygulamaları Anlatım, Tartışma, Uygulama
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Sütlüoğlu M. (2013) Temel fotoğraf ve kompozisyon, İstanbul : Umuttepe Yayınları

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Temel fotoğraf ayarlarını yapar. 7͵8͵12͵14͵16 1͵2
2 Servis ve Yemek tabağı Kompozisyonu oluşturur. 7͵8͵12͵14͵16 1͵2
3 Gerekli ışık ayarlarını yapar. 7͵8͵12͵14͵16 1͵2
4 Fotoğrafçılık özel donanımlarını kullanır 7͵8͵12͵14͵16 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 3 3
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 3 3
15 Son Sınav 1 1 1
50