Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST407 Güz 1 2 2 3
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Cevat ERCİK
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Soğuk Mutfağa ait yemeklerin öğrenilmesi ve uygulanması
İçeriği Genel olarak soğuk mutfağın tanıtılması, soğuk sosları, zeytinyağlıları, marinatlar, mezeler, ordövrler ve sandviç çeşitlerini hazırlar. Soğuk çorbaları, soğuk deniz ürünlerini ve soğuk büfe hazırlıkları

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Mutfak Personelini tanır ve organizasyon yapısını bilir
2 Mutfak eşyalarını tanır ve kullanır.
3 Soğuk Sosları, zeytinyağlıları, marinatları hazırlar.
4 Mezeleri, ordövrleri ve sandviç çeşitlerini hazırlar.
5 Soğuk çorbaları, soğuk deniz ürünlerini ve soğuk büfeleri hazırlar.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Genel Olarak soğuk Mutfağın Tanıtılması Anlatım, Tartışma
2 Genel Olarak soğuk Mutfağın Tanıtılması Anlatım, Tartışma
3 Soğuk sosların ve türevlerinin tanıtılması Anlatım, Tartışma
4 Zeytinyağlıların ve türlerinin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
5 Marinatlar, Mezeler ve Ordövrlerin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
6 Marinatlar, Mezeler ve Ordövrlerin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
7 Sandviç çeşitleri ve kanepelerin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
8 Ara Sınav Sınav
9 Sandviç çeşitleri ve kanepelerin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
10 Soğuk çorbaların öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
11 Soğuk deniz ürünlerinin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
12 Soğuk deniz ürünlerinin öğrenilmesi ve uygulanması Anlatım, Tartışma, Uygulama
13 Soğuk deniz ürünlerinin öğrenilmesi ve uygulanması Çorbalar Anlatım, Tartışma, Uygulama
14 Soğuk büfe hazırlığının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
15 Soğuk büfe hazırlığının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Türkan C. (2009) Yemek Repertuarı, Ankara: Sistem Ofset
2 Coller M. Colin S.(2004) Success in Principles of Catering, London: John Murray
3 MSA Profesyonel Aşçılık Reçeteleri(2011), M.S.A. Yayınları
4 Willams C.(2011) Mutfak Sırları, İstanbul : Ntv Yayınları
5 Acurol E. Acurol A. (2009) Rakı Balık Ayvalık, İstanbul: İş Bankası Kültür Yayınları
6 Whiteman K. (2010) Balık Yemekleri, London: Lorenz Book

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.2 1 1. Ara Sınav
2 0.3 5 Son Sınav
3 0.2 3 1. Ödev
4 0.3 13 Dönem Ödevi

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Mutfak Personelini tanır ve organizasyon yapısını bilir 2͵5͵7͵8͵13͵14 1͵2
2 Mutfak eşyalarını tanır ve kullanır. 2͵5͵7͵8͵13͵14 1͵2
3 Soğuk Sosları, zeytinyağlıları, marinatları hazırlar. 2͵5͵6͵7͵8͵14͵17 1͵2
4 Mezeleri, ordövrleri ve sandviç çeşitlerini hazırlar. 2͵5͵6͵7͵8͵13͵17 1͵2
5 Soğuk çorbaları, soğuk deniz ürünlerini ve soğuk büfeleri hazırlar. 2͵5͵7͵8͵13͵14͵17 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 0 0
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 1 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 1 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
15 Son Sınav 1 4 4
50