Ders Bilgileri
STAJ - I | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GST113 | Güz | 0 | 0 | 0 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Var |
Amacı | Sektör uygulamaları gerçekleştirerek teorik bilgiyi pratiğe dökebilmek. |
İçeriği | Sektörel çalışma, mutfak uygulamaları, yerinde öğrenim. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Öğrenciler staj kavramını bilir. |
2 | Öğrenciler sosyal hayata entegredir. |
3 | Sektörde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahiptirler. |
4 | Sektörel stajın kapsamı hakkında bilgi sahibidirler. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Sektörel staj için belirlenen işletmelerin değerlendirilmesi ve onaylanması | Tartışma |
2 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
3 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
4 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
5 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
6 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
7 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
8 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
9 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
10 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
11 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
12 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
13 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
14 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
15 | Saha Çalışması | Uygulamada Öğretim |
16 | Son Sınav | Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | 1. Otel ve Mutfak ekipmanları |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Öğrenciler staj kavramını bilir. | 3 | 2 |
2 | Öğrenciler sosyal hayata entegredir. | 3 | 2 |
3 | Sektörde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahiptirler. | 3 | 2 |
4 | Sektörel stajın kapsamı hakkında bilgi sahibidirler. | 3 | 2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 0 | 0 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 0 | 0 |
7 | Ara Sınav | 1 | 0 | 0 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 1 | 3 | 3 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 12 | 12 |
15 | Son Sınav | 1 | 21 | 21 |
50 |