Ders Bilgileri
AMERİKAN MUTFAK KÜLTÜRÜ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GST420 | Bahar | 1 | 2 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. Kemal ENES |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Amerikan mutfaklarına ait yemeklerin öğrenilmesi ve uygulanması |
İçeriği | Amerikan mutfak kültürü ve etki eden diğer kültürler, Bu mutfağa özgü önemli yemekler ( Fajitas, bezelye çorbası, tortillalar ve Wrap çeşitleri) , Amerikan mutfağında ızgara sosları ( Barbeque ve chili sos) Amerikan mutfağında fasulye kullanımı |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Amerikan Mutfağında çalışan Personelin beceri ve sorumluluklarını bilir. |
2 | Amerikan Mutfağına özgü eşyaları tanır ve kullanır. |
3 | Amerikan mutfağının kültürel yapısını bilir. |
4 | Amerikan mutfağına özgü yemekler yapar. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Amerikan ve Tex-Mex mutfağının öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma |
2 | Amerikan mutfağını oluşturan sofra kültürünün öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma |
3 | Amerikan mutfağının tanıtılması ve bu mutfağa özgü başlangıçların öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
4 | Amerikan mutfağına özgü yemek çeşitlerinin öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
5 | Amerikan mutfağına özgü yemek çeşitlerinin öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
6 | Amerikan mutfağına özgü yemek çeşitlerinin öğrenilmesi | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
7 | Amerikan mutfağında fasulye kullanımı | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
8 | Ara Sınav | Sınav |
9 | Amerikan mutfağında fasulye kullanımı | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
10 | Amerikan mutfağına özgü Tatlılar | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
11 | Amerikan mutfağına özgü Tatlılar | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
12 | Amerikan mutfağındaki Meksika kökenli yemekler | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
13 | Amerikan mutfağındaki Meksika kökenli yemekler | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
14 | Amerikan mutfağında et kullanımı ve sosları | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
15 | Amerikan mutfağında et kullanımı ve sosları | Anlatım, Tartışma, Uygulama |
16 | Son Sınav | Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Montagne P. ( 1960) The New Larousse Gastronomique, New York : Crown Pub. | ||
2 | Hanson K. L. (2002) Junior Worldmark Encyclopedia of Foods and Recipes of the World, Detroit: Gale Group | ||
3 | VJE Publishing (2002) A taste of Mexico, ( Online kitap) |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Amerikan Mutfağında çalışan Personelin beceri ve sorumluluklarını bilir. | 2͵7͵8͵13͵14 | 1͵2 |
2 | Amerikan Mutfağına özgü eşyaları tanır ve kullanır. | 2͵5͵6͵7͵8͵14 | 1͵2 |
3 | Amerikan mutfağının kültürel yapısını bilir. | 2͵5͵7͵8͵14 | 1͵2 |
4 | Amerikan mutfağına özgü yemekler yapar. | 2͵5͵7͵8͵14 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 14 | 1 | 14 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
75 |