Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

AMERİKAN MUTFAK KÜLTÜRÜ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST420 Bahar 1 2 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Kemal ENES
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Amerikan mutfaklarına ait yemeklerin öğrenilmesi ve uygulanması
İçeriği Amerikan mutfak kültürü ve etki eden diğer kültürler, Bu mutfağa özgü önemli yemekler ( Fajitas, bezelye çorbası, tortillalar ve Wrap çeşitleri) , Amerikan mutfağında ızgara sosları ( Barbeque ve chili sos) Amerikan mutfağında fasulye kullanımı

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Amerikan Mutfağında çalışan Personelin beceri ve sorumluluklarını bilir.
2 Amerikan Mutfağına özgü eşyaları tanır ve kullanır.
3 Amerikan mutfağının kültürel yapısını bilir.
4 Amerikan mutfağına özgü yemekler yapar.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Amerikan ve Tex-Mex mutfağının öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
2 Amerikan mutfağını oluşturan sofra kültürünün öğrenilmesi Anlatım, Tartışma
3 Amerikan mutfağının tanıtılması ve bu mutfağa özgü başlangıçların öğrenilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
4 Amerikan mutfağına özgü yemek çeşitlerinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
5 Amerikan mutfağına özgü yemek çeşitlerinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
6 Amerikan mutfağına özgü yemek çeşitlerinin öğrenilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
7 Amerikan mutfağında fasulye kullanımı Anlatım, Tartışma, Uygulama
8 Ara Sınav Sınav
9 Amerikan mutfağında fasulye kullanımı Anlatım, Tartışma, Uygulama
10 Amerikan mutfağına özgü Tatlılar Anlatım, Tartışma, Uygulama
11 Amerikan mutfağına özgü Tatlılar Anlatım, Tartışma, Uygulama
12 Amerikan mutfağındaki Meksika kökenli yemekler Anlatım, Tartışma, Uygulama
13 Amerikan mutfağındaki Meksika kökenli yemekler Anlatım, Tartışma, Uygulama
14 Amerikan mutfağında et kullanımı ve sosları Anlatım, Tartışma, Uygulama
15 Amerikan mutfağında et kullanımı ve sosları Anlatım, Tartışma, Uygulama
16 Son Sınav Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Montagne P. ( 1960) The New Larousse Gastronomique, New York : Crown Pub.
2 Hanson K. L. (2002) Junior Worldmark Encyclopedia of Foods and Recipes of the World, Detroit: Gale Group
3 VJE Publishing (2002) A taste of Mexico, ( Online kitap)

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Amerikan Mutfağında çalışan Personelin beceri ve sorumluluklarını bilir. 2͵7͵8͵13͵14 1͵2
2 Amerikan Mutfağına özgü eşyaları tanır ve kullanır. 2͵5͵6͵7͵8͵14 1͵2
3 Amerikan mutfağının kültürel yapısını bilir. 2͵5͵7͵8͵14 1͵2
4 Amerikan mutfağına özgü yemekler yapar. 2͵5͵7͵8͵14 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 14 1 14
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 2 2
15 Son Sınav 1 1 1
75