Ders Bilgileri
ÇİKOLATA VE ŞEKER SÜSLEME | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GST418 | Bahar | 1 | 2 | 2 | 2 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Seçmeli |
Seviyesi | Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Öğr. Gör. Kemal ENES |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Çikolata ve şeker ile süslemenin öğrenilmesi ve uygulanması |
İçeriği | Çikolatanın tanıtılması, pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı, pastacılıkta çikolata şekillendirme teknikleri ve kalıp kullanımı, şeker hamuru ve özellikleri, şeker hamuruna şekil verme ve süsleme |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanır. |
2 | Pastacılıkta Çikolata kullanım tekniklerini kullanır. |
3 | Şeker hamurundan şekil ve süsler yapar. |
4 | Çikolatadan süsler yapar ve kalıpları kullanır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler | |
2 | Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler | |
3 | Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler | |
4 | Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı | |
5 | Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı | |
6 | Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımı | |
7 | Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımı | |
8 | Ara sınav | |
9 | Şeker hamuru üretimi ve renklendirme | |
10 | Şeker hamuru üretimi ve renklendirme | |
11 | Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu | |
12 | Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu | |
13 | Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu | |
14 | Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu | |
15 | Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu | |
16 | Son Sınav |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Cake Craft and Decoration, Leicestershire: Cake & Craft co. Issue 93 -125 | ||
2 | Greweling P. P. ( 2013) Chocolates and Confections, New Jersey: JohnWiley Sons | ||
3 | Stamm M. ( 2011) The Pastry Chef Apprantice, Massacushesetts : Quayside Pub. |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanır. | 5͵6͵12͵16 | 1͵2 |
2 | Pastacılıkta Çikolata kullanım tekniklerini kullanır. | 5͵6͵12͵16 | 1͵2 |
3 | Şeker hamurundan şekil ve süsler yapar. | 5͵6͵12͵16 | 1͵2 |
4 | Çikolatadan süsler yapar ve kalıpları kullanır. | 5͵6͵12͵16 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 0 | 0 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 14 | 2 | 28 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 1 | 1 | 1 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
75 |