Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ÇİKOLATA VE ŞEKER SÜSLEME
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST418 Bahar 1 2 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Seçmeli
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr. Gör. Kemal ENES
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Çikolata ve şeker ile süslemenin öğrenilmesi ve uygulanması
İçeriği Çikolatanın tanıtılması, pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı, pastacılıkta çikolata şekillendirme teknikleri ve kalıp kullanımı, şeker hamuru ve özellikleri, şeker hamuruna şekil verme ve süsleme

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanır.
2 Pastacılıkta Çikolata kullanım tekniklerini kullanır.
3 Şeker hamurundan şekil ve süsler yapar.
4 Çikolatadan süsler yapar ve kalıpları kullanır.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler
2 Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler
3 Çikolataların özellikleri ve kullanıldıkları yerler
4 Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı
5 Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanımı
6 Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımı
7 Çikolata şekillendirme ve kalıp kullanımı
8 Ara sınav
9 Şeker hamuru üretimi ve renklendirme
10 Şeker hamuru üretimi ve renklendirme
11 Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu
12 Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu
13 Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu
14 Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu
15 Pastacılıkta şeker hamuru kullanımı ve dekorasyonu
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Cake Craft and Decoration, Leicestershire: Cake & Craft co. Issue 93 -125
2 Greweling P. P. ( 2013) Chocolates and Confections, New Jersey: JohnWiley Sons
3 Stamm M. ( 2011) The Pastry Chef Apprantice, Massacushesetts : Quayside Pub.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Pastacılıkta kuvertür çikolata kullanır. 5͵6͵12͵16 1͵2
2 Pastacılıkta Çikolata kullanım tekniklerini kullanır. 5͵6͵12͵16 1͵2
3 Şeker hamurundan şekil ve süsler yapar. 5͵6͵12͵16 1͵2
4 Çikolatadan süsler yapar ve kalıpları kullanır. 5͵6͵12͵16 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 0 0
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 14 2 28
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 1 1
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 1 1
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 1 1
15 Son Sınav 1 1 1
75