Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

ZİYAFET ORGANİZASYON YÖNETİMİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GST406 Bahar 2 0 2 2
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) Yok
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Nuray ALTUN
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin, ziyafet organizasyonunun kapsamı, ziyafet organizasyonunun gerçekleştirilme süreci, organizasyon yapılırken yönetim fonksiyonlarının işleyişi, organizasyonların pazarlanması, satışların analizi konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır
İçeriği Ders esas itibariyle, ziyafet organizasyonu ve yönetimi ile başarılı bir ziyafet organizasyonu için sunulan hizmetleri kapsar. Dersin kapsadığı bazı konular, ziyafet organizasyonu sunan işletmeler, planlama süreci, yürütme, koordinasyon ve denetim fonksiyonları, ziyafet bütçesi ve maliyet kontrolüdür.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Ziyafet organizasyonunun kapsamını bilir.
2 Ziyafet planlama sürecini bilir.
3 Ziyafet organizasyonlarında yönetim fonksiyonlarını ve süreç kontrolünü bilir.
4 Ziyafet satışı ve konuk ilişkilerini bilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Genel bilgiler ve tanımlar (ziyafet organizasyonu, kapsamı)
2 Ziyafet bölümü organizasyonu (özellikleri, görev ve sorumlulukları )
3 Ziyafet planlanmasının önemi ve planlama süreci
4 Ziyafet detaylarının (menü, ziyafet salonu,müzik vb.) planlanması
5 Ziyafet rezervasyonu
6 Ziyafetlerde servis
7 Ziyafet organizasyonunun yönetimi, yürütülmesi
8 Ara Sınav
9 Ziyafet organizasyonlarında koordinasyon
10 Ziyafet organizasyonlarında denetim fonksiyonu
11 Ziyafet organizasyonlarında yiyecek içecek üretim süreçlerinin kontrolü
12 Ziyafet organizasyonlarında maliyet-satış analizi
13 Ziyafet satışı
14 Konuk ilişkileri, ziyafetin sona erdirilmesi
15
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Yiyecek İçecek Servisi (2005),Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü
2 Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi (2007), Yaşar Yılmaz, Detay Yayıncılık
3 Ziyafet ve İkram Yönetimi (2004), Nilgün Sevinç, Detay Yayıncılık

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Ziyafet organizasyonunun kapsamını bilir. 2͵8͵9͵14͵15 1͵2
2 Ziyafet planlama sürecini bilir. 2͵8͵9͵14͵15 1͵2
3 Ziyafet organizasyonlarında yönetim fonksiyonlarını ve süreç kontrolünü bilir. 2͵8͵9͵14͵15 1͵2
4 Ziyafet satışı ve konuk ilişkilerini bilir. 2͵8͵9͵14͵15 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 2 28
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 3 3
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 3 3
15 Son Sınav 1 1 1
50