2. Mersin Çocuk Nöroloji Kış Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği işbirliğiyle “2. Mersin Çocuk Nöroloji Kış Sempozyumu” 8 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen açılış etkinliğiyle başladı. Mersin Hilton Otel’de düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyumda; çocuk nörolojisi klinik pratiğinin en önemli konularından biri olan yenidoğandan ergenliğe, genetikten nörobiyolojiye, nöbet ve epilepsi teması ele alınıyor, 

Sempozyumun açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşat Aydın başta olmak üzere çeşitli illerden 220 hekim katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı konuşmasında; Üniversitemizin 1992 yılında, Tıp Fakültemizin 1998 yılında kurulduğunu belirterek Üniversitemizin özellikle sağlık alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Kısa zamanda 150 yataklı onkoloji hastanemizin hizmete gireceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, Üniversite hastanemizde gerek personel sayımız gerek cihazlarımızla en iyi şekilde hizmet verildiğini vurguladı. Prof. Dr. Çamsarı "Çocuk hekimliğinin ne kadar zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, hem bir hekim hem de bir baba olarak çok iyi biliyorum. Bu sempozyumun düzenlenmesinin bizim için büyük bir önemi var. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşat Aydın yaptığı konuşmada “Bizler çocuk hekimi olarak çocukların mutluluğunu ve sağlığını düşünüyoruz. Öğretim üyesi olarak ise eğitici vasfımızla kendi mutluluğumuzun dışında mutlulukları düşünen bir camiaya sahibiz." dedi. Prof. Dr. Aydın kendilerinden sonra gelen genç kuşağın bu tür toplantı ve çalışmalara büyük bir coşku ve hevesle katılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Sempozyumun bilimsel hedeflerine ulaşması temennisinde bulunan Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Okuyaz ise sempozyuma katkı sağlayan kuruluşlara teşekkürlerini ileterek katılımcılara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Necdet Kuyucu başkanlığında nöbet ve epilepsinin patofizyolojisi, epilepsi genetiği ve SMA tedavisinde güncel durum konu başlıklarıyla sempozyumun ilk oturumu gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

2019-11-08 15:00:22
3987